Agility

Lajiesittely

Agility on koirien esteratakilpailu, jossa ihminen ohjaa koiraa äänellään, liikkumalla ja kehon liikkeillä suorittamaan radalla olevat esteet mahdollisimman virheettömästi ja nopeasti. Laji edellyttää koiralta sopivaa luonnetta ja hyvää fyysistä kuntoa. Parhaimmillaan agilitysuoritus on ohjaajan ja koiran saumatonta yhteistyötä! Lajissa voi kilpailla tai sitä voi harrastaa ihan vain omaksi ja koiran iloksi. Agilityä voi harrastaa kuka tahansa ja se on avoin kaiken rotuisille koirille, myös sekarotuisille.

Koulutukset OnniDog -tapahtumassa

Henga-agility (Agi H): Tutustumista esteisiin ja niiden suorittamista yksittäin. Jokaista estettä pääsee itse kokeilemaan valvotusti. Koirat ovat kiinni ja kouluttaja toimii kokoajan turvana tai hihnasta pitäjänä, jotta jokainen voi turvallisesti kokeilla kaikkia esteitä. Esteitä tehdään koon ja iän mukaisesti. Tunnin lopuksi saatetaan ottaa pari estettä jo peräkkäin. Samalla kouluttaja myös kertoo agilityn tärkeimpiä pointteja, mm. miten harrastaminen kannattaa oikeasti aloittaa, mitä pitää huomioida esteiden kanssa jotta tekeminen on turvallista.

Alkeistunnit (Agi A): Alkeistunnilla tehdään jo helppoja ratoja. Kerro tunnin alussa kouluttajalle omat toiveesi! Voit myös kysyä neuvoa erityisiin ongelmatilanteisiinne.

Jatkotunnit (Agi J): Jatkotunneilla pääsevät jo pidempään harrastaneet tekemeään pidempiä ratoja. Tällä tunnilla edistyneemmät voivat saada kullanarvoisia vinkkejä!

Kouluttajat

Varmistuu myöhemmin