KATRIINA TIIRA: Koiran kognitio

La 9.9.2017 klo 9-11

Luennolla käsitellään sitä mitä koira uusimpien tutkimusten mukaan ymmärtää ja käsittää ja millaisia tunteita koira kokee. Miten paljon koira ymmärtää meistä ja meidän käyttäytymisestämme? Miten vaikeita ongelmia koira ratkaisee?

Tiira tekee myös SmartDog-testejä OnniDogissa luennon jälkeen, sekä perjantaina että lauantaina. Testeihin ilmoittaudutaan erikseen, ilmoittautumisohjeet tulevat pian!

Luennoitsijana toimii Katriina Tiira, FT, biologi, ja eläinten käyttäytymistutkija ja tuoreen SmartDOG yrityksen perustaja. Katriina Tiiralla on lähes 20v kokemus eläinten käyttäytymisen tutkijana Helsingin yliopistossa. Viimeiset seitsemän vuotta Katriina on tutkinut koirien käyttäytymistä ja tehnyt useita tieteellisiä julkaisuja mm. koirien pelokkuuteen tai stereotyyppiseen käytökseen vaikuttavista ympäristötekijöistä. Katriina on toiminut vuodesta 2001 Invalidiliitto ry:n avustajakoirien luonnetesti ja käyttöönottotestituomarina, sekä vuodesta 2012 Koirat Kasvatus- ja Kuntoutustyössä ry:n soveltuvuuskoe- ja työnäyttötuomarina. Koulutus ja kilpailukokemusta löytyy omien koirien kanssa vuodesta 1984 alkaen mm. PK haku, jälki, TOKO, NOME-B ja WT. Katriinalla on ollut useita erirotuisia koiria, suursnautsereita useampia, labradori, sileäkarvainen noutaja, cockerspanieli sekä sekarotuinen. Tällä hetkellä kotoa löytyy metsästyslinjainen labradori sekä cockerspanieli.

Leave a Comment