JIRKA VIERIMAA: Toiminnalliset vahvisteet

La 9.9.2017 klo 14-16
Luennon jälkeen koulutukset kentällä 17-18 ja 18-19
Koiraharrastaminen on taitojen, tehtävien, liikkeiden ja rytmien harjoittelua. Yhteisestä tekemisestä nauttiminen on yksi tärkeimmistä tavoitteista, mutta miten toiminnan ohella myös palkitseminen olisi mahdollisimman toiminnallista ja sosiaalista? Miten pentuaikana opetetuista tarpeettomilta tuntuvista tempuista tehdään palkkioita? Voiko koiralle käyttää koulutuksessa pelkästään toiminnallisia ja kiihdyttäviä palkkioita?
Luento ja sitä seuraavat käytännön harjoitukset tarjoavat työkaluja hauskanpitoon koiran kanssa. Jokaiselle koirakolle löytyy kattava valikoima palkitsemistapoja, joiden avulla tekeminen ja yhteistyö itsessään muuttuvat palkitsevammaksi tarkkuudesta ja hallinnasta tinkimättä!
Luennoitsijana on koirien koulutukseen erikoistunut käyttäytymisanalyytikko (TAY) ja yhteiskuntatutkimuksen opiskelija (TAY) Jirka Vierimaa. Jirka on toiminut eläinalalla yrittäjänä 8 vuotta, jonka aikana hänen koulutuksissaan on tavattu toistakymmentä eri eläinlajia ja 4500 koiraa. Hänen erityiskiinnostuksensa liittyy positiivisen vahvistamisen menetelmiin ongelmanratkaisussa ja urheilukoirien koulutuksessa.