Toko

Lajiesittely

Toko on lyhenne sanasta tottelevaisuuskoe, mutta tarkoittaa myös tottelevaisuuskoulutusta. Toko-kokeessa arvioidaan koiralle opetettujen asioiden hallintaa sekä koiran ja ohjaajan yhteistyötä. Tottelevaisuuskoulutusta voi suositella kaikille koirille rodusta riippumatta, myös sekarotuiset ovat tervetulleita lajin pariin. Varsinaisissa toko-kokeissa testataan koiran ja ohjaajan välistä yhteistyötä sekä koiran koulutuksen tasoa neljässä eri luokassa: alokas, avoin, voittaja ja erikoisvoittajaluokka. Tottelevaisuutta voi harrastaa toki myös ilman kilpailullisia tavoitteita. Perustottelevaisuudesta on arkielämässäkin suuresti hyötyä! Ja sen lisäksi, treenaaminen on yleensä koirista äärimmäisen kivaa!

Koulutukset OnniDog -tapahtumassa

Alkeistunnit: Tokon alkeistunneilla käydään läpi tokon tärkeimmät taidot ja niiden opettaminen, mm. sivu, istu, maahan, seiso, seuraaminen ja luoksetulo. Tunnilla saa vinkkejä palkkaamiseen ja vihjesanojen opettamiseen. Tunti antaa hyvät lähtökohdat kotitreeneille!

Jatkotunnit: Tokon jatkotunneilla käydään läpi liikkeitä kokonaisuudessaan. Osallistujat voivat itse vaikuttaa tunnin sisältöön toivomalla niitä liikkeitä, joita erityisesti haluavat harjoitella. Kouluttaja tarkkailee myös koiran ohjaajan eleitä ja käytöstä ja yhdessä pohditaan miten voidaan päästä eleiden ja palkkioiden vähentämisessä eteenpäin. Tehdään paikkamakuutreeni tason mukaan (osallistujat voivat tehdä liikkeen joko helpotettuna tai oikeanlaisena).