Rally-Toko

Lajiesittely
Rally-toko on mukava harrastus, jota voi harrastaa kaikenikäiset ja kaiken kokoiset koirat ja ihmiset. Se on tottelevaisuusharjoittelua leppoisasti mutta tarkasti, eli sopii myös niille, jotka haluavat itselleen ja koiralleen mukavan haasteellisen harrastuksen ja kilpailulajin. Laji on kehitetty 2000-luvun alkupuolella USA:ssa ja siinä yhdistyy elementtejä tokosta, agilitystä ja koiratanssista. Tärkeintä lajissa on ohjaajan ja koiran iloinen yhteistyö, ei niinkään seuraamisen pilkuntarkka paikka tai asennon suoruus. Koiraa saa ohjata sekä suullisin käskyin että käsimerkein ja kannustaa koko suorituksen ajan. Rally-toko kehitettiin siis aivan tavallisia koiranomistajia ajatellen ja sen päätavoitteena onkin saada aikaan koiria, jotka on koulutettu käyttäytymään hyvin kotona, yleisillä paikoilla sekä muiden koirien läheisyydessä.

Rally-Tokossa suoritetaan rata, joka koostuu erilaisista tehtäväkyltistä. Kylttejä on radalla 10–20 kpl 3-5 metrin välein. Koirakko etenee radalla perusseuraamisessa ja suorittaa kullakin kyltillä siinä määrätyn tehtävän. Tehtävät ovat esimerkiksi erilaisia suunnan- ja vauhdin muutoksia, pujottelua, pyörähdyksiä, peruuttamista, puolenvaihtoja, erilaisia asentoja ja niiden vaihtoja. Radalla voi olla myös hyppy tai putki sekä nami- tai leluhoukutus. Radan pituus ja liikkeiden vaativuus kasvaa luokasta toiseen siirryttäessä.

Lue lisää Rally-toko -yhdistyksen sivuilta!

Koulutukset OnniDog-tapahtumassa

Pääset kokeilemaan koirasi kanssa jo pientä Rally-Toko rataa! Kouluttaja kertaa tehtävät ennen radan suorittamista ja neuvoo suoritusohjeet. Jos tulee kysyttävää kesken radan, voit aina huikata kouluttajaa apuun! Alkeisryhmässä rata on lyhyt ja tehtävät helpohkoja, oikeita tehtäväkylttejä. Jatkoryhmän rata on jo selkeästi haastavampi. Voit kysyä samalla kouluttajalta apua sinua askarruttaneisiin ongelmiin Rally-Tokon suorituksissa.