Pallopaimennus

Lajiesittely
Pallopaimennus on mukava laji koiralle sekä omistajalle. Pallopaimennuksessa koira kuljettaa jumppapalloa omistajan ohjaamana. Yleisin tapa on, että omistaja lähettää koiran pallon taakse ja pyytää kuljettamaan pallon luokseen tai koira kuljettaa pallon maaliin. Kekseliäimmät ovat opettaneet koiralleen erilaisia kuljetustehtäviä. Vaativinta on ohjata koiraa pujottelemaan pallon kanssa. Koira ei saa purra palloa vaan ohjaa päänsä, kuononsa tai rintansa avulla palloa eteenpäin. Lajia voi harrastaa oikeastaan missä vain mistä löytyy pieni/iso läntti avonaista tasaista kenttää/nurmikkoa. Laji ei vaadi suuria hankintoja vaan ainoastaan koirasi koolle sopivan jumppapallon. Pienen koiran kanssa pallopaimennusta voi harrastaa vaikkapa kotona sisällä. Pallojen määrää voi lisätä koiran ja ohjaajan taitojen karttuessa.

Pallopaimennukseen pääset tutustumaan myös näiltä sivuilta (videoita yms.):  http://suviera.nettisivu.org/etusivu/pallopaimennus/

Koulutukset OnniDog -tapahtumassa

OnniDogissa pääset koiran kanssa kokeilemaan, miten koira saa itse pallon liikkumaan purematta palloa. Jos sinulla on jo jumppapallo, voit ottaa sen mukaan treeneihin!