Koiratanssi

Lajiesittely

Koiratanssi on hauska laji jossa yhdistyy saumattomasti tottelevaisuusliikkeet, temput ja musiikki. Koiratanssissa ohjaaja ja koira suorittavat ohjelmakokonaisuuden musiikin tahdissa. Ohjelman tulee lajissa kilpailtaessa huomioida koiran erityisominaisuudet ja ilmentää koirakon positiivista yhteistyötä. Kilpailulajeja koiratanssissa ovat vapaatanssi (freestyle) ja seuraaminen musiikin tahdissa (heelwork to music). Laji sopii niin pennuille, aikuisille koirille, kotikoirille kuin jotakin muuta lajia harrastaville koirille. Laji on avoin kaiken rotuisille koirille, myös sekarotuisille. Se toimii loistavana vaihteluna myös kisaaville koirakoille. Treeneissä opetellaan aluksi erilaisia temppuja ja niiden yhdistämistä.

Koulutukset OnniDog -tapahtumassa

Freestyle – Aloittelijat:
Harjoitellaan erilaisia temppuja ja koiratanssiliikkeitä ja niiden liittämistä toisiinsa. Liikkeitä ovat mm. kieriminen, tassujen anto, pujottelu, hypyt, peruuttaminen yms. Myös musiikkia on mukana jotta osallistujat pääsevät heti kokeilemaan temppujen tekemistä musiikin tahdissa.
Freestyle – Jatko:
Tehdään jo pidempiä liikesarjoja, joitakin kaukoliikkeitä ja harjoitellaan myös ohjaajan oikeanlaista, kaunista liikkumista koiratanssiohjelman aikana. Musiikki on mukana treeneissä! Treeneissä saa vinkkejä myös palkkioiden vähentämiseen ja kokonaisen ohjelman tekemiseen.
HTM – Aloittelijat:
Käydään läpi erilaisia seuraamistapoja ja -paikkoja, niiden opettamista ja käyttöä HTM-ohjelman aikana. Harjoitellaan HTM-ohjelmaan sopivia temppuja ja niiden liittämistä seuraamisiin.

IMPRO:
Musiikin soidessa tehdään omat ”tanssikuviot” olemassa olevien tanssitaitojen pohjalta! Tunnilla harjoitellaan aluksi omia vahvoja temppuja ja liikkeitä, siirtymisiä ja alku- ja loppuliikkeitä, ja tämän jälkeen laitetaan soimaan muutama eri kappale, jonka tanssiin saa tanssahdella! Mahtava tunti!